O nama

Ko smo mi?

Biznis inkubatori su programi dizajnirani da podrže uspešan razvoj preduzetničkih kompanija u prvim, kritičnim godinama poslovanja kroz niz resursa i usluga poslovne podrške koju obezbeđuje menadžment inkubatora.

Poslovni inkubator Senta d.o.o. osnovan je 2007. godine Odlukom Skupštine opštine Senta kao razvojni projekat i specifičan model samozapošljavanja sa ciljem da pruži podršku razvoju malih i srednjih preduzeća. U aprilu 2008. godine Fond za podršku investicija u Vojvodini pristupa kao drugi član osnivača. Za lokaciju inkubatora izabrana je nekadašnja Fabrika nameštaja, i u 2010. godini otpočinje adaptacija ovog objekta. U 2014. godini završava se Upravna zgrada i planira se početak adaptacije hale 1 i 2.

Podrška se sprovodi kroz tzv. proces “inkubacije” u kojima novoosnovana društva dobijaju popust na korišćenje usluga koje društvo pruža, tokom 3 godine perioda “inkubacije”. Cilj Inkubatora je da kod svojih stanara ubrza razvoj novog proizvoda/usluge i da im poveća šansu za tržišni uspeh tako što će im pomoći da preduzetničku ideju prevedu u uspešan poslovni model Odluku o prijemu stanara donosi Komisija za izbor stanara - vrednovanjem potencijalnih stanara na osnovu poslovne ideje.